Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza gryczana z kurkami"
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Fasolkę pokrój na małe kawałki i ugotuj do miękkości. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj posiekany czosnek.
Następnie dołóż oczyszczone i umyte kurki (większe pokrój). Smaż około 10 minut, aż woda z kurek odparuje, a grzyby się zarumienią.
Wsyp kaszę gryczaną i połącz z mascarpone. Zmniejsz ogień i poczekaj, aż serek się rozpuści.
Dopraw danie solą oraz pieprzem. Podawaj wymieszane z fasolką.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax