Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1654
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6555
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14257
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1654
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6555
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, przełożyć do rondla, dodać opłukaną kaszę, zalać 2 szklankami wody, gotować na średnim ogniu ok. 15 min, posolić, nie mieszać.
Brukselki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 10 min.
Jajka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. W wysmarowanych olejem kokilkach lub małych żaroodpornych miseczkach rozłożyć kaszę z cebulą, a na tym ugotowane brukselki. Całość zalać śmietaną z jajkiem. Danie zapiekać przez 12 min w piekarniku nagrzanym do 175°C.Źródło: Twoje Imperium