Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118072
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118072
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8405
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2130
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1541
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, przełożyć do rondla, dodać opłukaną kaszę, zalać 2 szklankami wody, gotować na średnim ogniu ok. 15 min, posolić, nie mieszać.
Brukselki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 10 min.
Jajka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. W wysmarowanych olejem kokilkach lub małych żaroodpornych miseczkach rozłożyć kaszę z cebulą, a na tym ugotowane brukselki. Całość zalać śmietaną z jajkiem. Danie zapiekać przez 12 min w piekarniku nagrzanym do 175°C.Źródło: Twoje Imperium