Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25893
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3102
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25893
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3102
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1402
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, przełożyć do rondla, dodać opłukaną kaszę, zalać 2 szklankami wody, gotować na średnim ogniu ok. 15 min, posolić, nie mieszać.
Brukselki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 10 min.
Jajka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. W wysmarowanych olejem kokilkach lub małych żaroodpornych miseczkach rozłożyć kaszę z cebulą, a na tym ugotowane brukselki. Całość zalać śmietaną z jajkiem. Danie zapiekać przez 12 min w piekarniku nagrzanym do 175°C.Źródło: Twoje Imperium