Do góry

Dania główne Przepis na:

Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty

Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 12

Smaczny pomysł na "Kasza jaglana pod pierzynką z kapusty"

Składniki

  • 40 dag brukselki mrożonej
  • 1 cebula
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 jaja
  • 100 ml śmietany 18 proc
  • 2 łyżeczki oliwy
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce oliwy, przełożyć do rondla, dodać opłukaną kaszę, zalać 2 szklankami wody, gotować na średnim ogniu ok. 15 min, posolić, nie mieszać.

  2. Brukselki wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 10 min.

  3. Jajka ubić ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. W wysmarowanych olejem kokilkach lub małych żaroodpornych miseczkach rozłożyć kaszę z cebulą, a na tym ugotowane brukselki. Całość zalać śmietaną z jajkiem. Danie zapiekać przez 12 min w piekarniku nagrzanym do 175°C.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń