Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem"
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 19
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 117
Świąteczne smaki.
Odsłon: 100
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 19
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 117
Świąteczne smaki.
Odsłon: 100
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Następnie odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec dopraw solą. Ostudzoną zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Wtedy przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż, lek ko rumieniąc. Rozprowadź szklanką rosołu z kostki i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV