Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1542
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1542
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1918
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Następnie odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec dopraw solą. Ostudzoną zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Wtedy przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż, lek ko rumieniąc. Rozprowadź szklanką rosołu z kostki i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV