Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96017
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96017
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5732
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5733
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Następnie odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec dopraw solą. Ostudzoną zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Wtedy przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż, lek ko rumieniąc. Rozprowadź szklanką rosołu z kostki i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV