Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Następnie odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec dopraw solą. Ostudzoną zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Wtedy przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż, lek ko rumieniąc. Rozprowadź szklanką rosołu z kostki i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV