Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kasza z grochem"
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5097
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5097
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 294
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13381
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Groch opłucz, zalej letnią wodą i mocz przynajmniej 5 godzin. Następnie odcedź, przepłucz i zalej świeżą wodą. Ugotuj do miękkości. Pod koniec dopraw solą. Ostudzoną zmiel w maszynce do mięsa.
Pęczak zalej trzema szklankami osolonego wrzątku. Gdy wchłonie cały płyn, wstaw do nagrzanego piekarnika, aby kasza doszła. Wtedy przypraw ją solą, pieprzem i cząbrem. Okraś pokrojonym w kostkę i podsmażonym wcześniej boczkiem.
Posiekaną cebulę zeszklij na smalcu. Oprósz mąką i zasmaż, lek ko rumieniąc. Rozprowadź szklanką rosołu z kostki i zagotuj. Wymieszaj z solą, pieprzem i miodem. Gotuj 5 minut na małym ogniu. Podawaj jako dodatek do kaszy.Źródło: Kurier TV