Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ziemniaczane z kaszanką i cebulą"
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 515
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 564
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 515
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 564
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 123
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w osolonym wrzątku w mundurkach, wystudzić, obrać, przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, zrumienić na łyżce oleju. Kaszankę obrać, pokroić w grube plastry, dorzucić do cebuli, podsmażyć.
Farsz wystudzić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Ziemniaki posolić, dodać jajka, mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Od ciasta odrywać porcje wielkości śliwki. W wilgotnych dłoniach rozpłaszczyć ciasto, na środku rozłożyć porcję farszu, zlepić brzegi, utoczyć kulę.
Gotowe knedle wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.
ok. 80 minut
Knedle najlepiej smakują polane tłuszczem z wytopionego przysmażonego boczku z cebulą. Do tego najlepsza kiszona kapusta!Źródło: Twoje Imperium