Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ziemniaczane z kaszanką i cebulą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3030
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25872
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3030
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Składniki
Ziemniaki umyć, ugotować w osolonym wrzątku w mundurkach, wystudzić, obrać, przecisnąć przez praskę.
Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać, zrumienić na łyżce oleju. Kaszankę obrać, pokroić w grube plastry, dorzucić do cebuli, podsmażyć.
Farsz wystudzić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Ziemniaki posolić, dodać jajka, mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Od ciasta odrywać porcje wielkości śliwki. W wilgotnych dłoniach rozpłaszczyć ciasto, na środku rozłożyć porcję farszu, zlepić brzegi, utoczyć kulę.
Gotowe knedle wrzucać na osolony wrzątek, gotować ok. 3 minuty od wypłynięcia.
ok. 80 minut
Knedle najlepiej smakują polane tłuszczem z wytopionego przysmażonego boczku z cebulą. Do tego najlepsza kiszona kapusta!Źródło: Twoje Imperium