Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne na ciepło i na zimno, świetna zakąska do wina i jako elenet obiadu, można maczać w sosach lub zjadać z ziemiakami lub ryżem, kto co lubi.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 196
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 196
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 423
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 459
Składniki
oczyszcić skrzydełka , odciąć najkrótsze części, a pozostałe przeciąć w zgięciu. Włożyć do wody z przyprawami i gotować od momentu wrzenia ok 35 min. Ostudzić , roztrzepać jajka z mlekiem, wysypać na głeboki talerz wiórki kokosowe. Maczać w jajku i obtaczać w wiórkach i wkładac na wrzący olej. Wyjmować złociste i uk ladac na ręczniku papierowym aby odsączyć tłuszcz.