Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 95
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie(al dente).
Szynkę,cebulę i paprykę,pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle,dodać paprykę i groszek. Przykryć i dusić 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z szynką i makaronem.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mleko rozmącić z przecierem,serem,jajkami,doprawić solą i ostrą papryką. Wlać na makaron. Zapiekać przez 50 min. w temp.200 stopni.