Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie(al dente).
Szynkę,cebulę i paprykę,pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle,dodać paprykę i groszek. Przykryć i dusić 5 minut. Przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z szynką i makaronem.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Mleko rozmącić z przecierem,serem,jajkami,doprawić solą i ostrą papryką. Wlać na makaron. Zapiekać przez 50 min. w temp.200 stopni.