Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z dzikiej róży"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231737
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36299
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231737
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4948
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36299
        
        Składniki
Przygotuj przecier. Zebrane i umyte owoce dzikiej róży gotuj ok. 30 minut, aż zmiękną.
Odlej wodę i przetrzyj przez durszlak lub sito.
Do powstałej masy dodaj cukier oraz sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
Gorący dżem przekładaj do umytych, wyparzonych i wytartych do sucha słoiczków. Zakręcaj natychmiast i ustawiaj do góry dnem. Jeśli dobrze wyparzyłaś słoiki, konfirury nie musisz już pasteryzować.Źródło: Takie jest życie