Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z dzikiej róży"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Przygotuj przecier. Zebrane i umyte owoce dzikiej róży gotuj ok. 30 minut, aż zmiękną.
Odlej wodę i przetrzyj przez durszlak lub sito.
Do powstałej masy dodaj cukier oraz sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
Gorący dżem przekładaj do umytych, wyparzonych i wytartych do sucha słoiczków. Zakręcaj natychmiast i ustawiaj do góry dnem. Jeśli dobrze wyparzyłaś słoiki, konfirury nie musisz już pasteryzować.Źródło: Takie jest życie