Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z dzikiej róży"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1652
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 608
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3776
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9872
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2505
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1652
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 608
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3776
Składniki
Przygotuj przecier. Zebrane i umyte owoce dzikiej róży gotuj ok. 30 minut, aż zmiękną.
Odlej wodę i przetrzyj przez durszlak lub sito.
Do powstałej masy dodaj cukier oraz sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 10-15 minut.
Gorący dżem przekładaj do umytych, wyparzonych i wytartych do sucha słoiczków. Zakręcaj natychmiast i ustawiaj do góry dnem. Jeśli dobrze wyparzyłaś słoiki, konfirury nie musisz już pasteryzować.Źródło: Takie jest życie