Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6459
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13457
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5226
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4100
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6459
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5458
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13457
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5226
Składniki
6 jajek ugotowac na twardo, posiekac na drobniejsze kawalki. Bulke namoczyc w mleku i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i usmazyc na zloty kolor.
Skladniki przelozyc do jednego naczynia, dodac 1 surowe jajko, doprawic i wyrobic na jednolita mase. Z masy formowac nieduze kotleciki i obtoczyc je z obu stron w bulce tartej.
Smazyc na rozgrzanym oleju, zdejmowac bardzo delikatnie lopatka, bo sa bardzo kruche. Dobrze smakuja z ziemniakami, kalafiorem, brokulami albo z fasolka szparagowa. Przed podaniem posypac szczypiorkiem. Smaczngo!