Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast "nudnego" schabowego ;)
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 34
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 77
Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser...
Odsłon: 34
Surówka to idealny dodatek do dań obiadowych czy grilla. Potrawa ta jest takż...
Odsłon: 77
Składniki
6 jajek ugotowac na twardo, posiekac na drobniejsze kawalki. Bulke namoczyc w mleku i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i usmazyc na zloty kolor.
Skladniki przelozyc do jednego naczynia, dodac 1 surowe jajko, doprawic i wyrobic na jednolita mase. Z masy formowac nieduze kotleciki i obtoczyc je z obu stron w bulce tartej.
Smazyc na rozgrzanym oleju, zdejmowac bardzo delikatnie lopatka, bo sa bardzo kruche. Dobrze smakuja z ziemniakami, kalafiorem, brokulami albo z fasolka szparagowa. Przed podaniem posypac szczypiorkiem. Smaczngo!