Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
         
        Składniki
6 jajek ugotowac na twardo, posiekac na drobniejsze kawalki. Bulke namoczyc w mleku i dobrze odcisnac. Cebule drobno posiekac i usmazyc na zloty kolor.
Skladniki przelozyc do jednego naczynia, dodac 1 surowe jajko, doprawic i wyrobic na jednolita mase. Z masy formowac nieduze kotleciki i obtoczyc je z obu stron w bulce tartej.
Smazyc na rozgrzanym oleju, zdejmowac bardzo delikatnie lopatka, bo sa bardzo kruche. Dobrze smakuja z ziemniakami, kalafiorem, brokulami albo z fasolka szparagowa. Przed podaniem posypac szczypiorkiem. Smaczngo!