Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne...kotlety robione bardzo często dla dużej rodziny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1471
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1666
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1674
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1471
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1466
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1666
Składniki
Ugotować ryż i ostudzić. Pokroić drobno kapustę i zagotować po czym miękką odlać i ostudzić.
Do mięsa mielonego dodać wszystkie przyprawy według smaku i odstawić w chłodne miejsce.
Pokroić cebulkę bardzo drobną (jeśli ktoś lubi może być czosnek).
Do masy mięsnej należy dodać ostudzony ryż, kapustę i cebulę, całe jajka. Wymieszać na jednolitą masę dodając kilka łyż. mleka. ( w razie lejącej się masy dodać kilka łyż. bułki tartej. (jeśli ktoś lubi można, także dodać ugotowane pieczarki).
Później należy rozgrzać patelnie i ułożyć na niej wcześniej uformowane małe kotleciki. Smażyć kilka minut po obu stronach.
w oddzielnym garnku należy ugotować bulion i włożyć kotlety. Wszystko gotować na małym ogniu ok godziny, po czym dodać przecier pomidorowy. Kotlety wraz z sosem można wekować lub zamrażać.