Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste i bardzo smaczne kotleciki z fasoli są miłą odmianą od codzienności i zaskoczą wszystkich biesiadników.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Fasolkę namaczamy na całą noc ,starając się kilkakrotnie wymienić wodę(zapobiega to wzdęciom).Następnie gotujemy ją do miękkości.Przygotowujemy boczek, kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy na patelni na chrupko. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do malaksera, dodajemy czosnek,podsmażoną lekko cebulkę i w czasie miksowania oliwę z oliwek oraz jajo.Rozdrabniamy na papkę kotletową. Do papki dodajemy bułkę tartą i przyprawy oraz bardzo drobno pokrojoną lub smiksowaną natkę pietruszki.Na koniec dodajemy podsmażony boczek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną patelnię,smażymy ok. 3-4 minut na niezbyt dużym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami lub zestawem surówek ale zawsze ciepłe. Można również przygotować specjalny sosik i polać kotleciki-zyskają na smaku SMACZNEGO