Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste i bardzo smaczne kotleciki z fasoli są miłą odmianą od codzienności i zaskoczą wszystkich biesiadników.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
Fasolkę namaczamy na całą noc ,starając się kilkakrotnie wymienić wodę(zapobiega to wzdęciom).Następnie gotujemy ją do miękkości.Przygotowujemy boczek, kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy na patelni na chrupko. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do malaksera, dodajemy czosnek,podsmażoną lekko cebulkę i w czasie miksowania oliwę z oliwek oraz jajo.Rozdrabniamy na papkę kotletową. Do papki dodajemy bułkę tartą i przyprawy oraz bardzo drobno pokrojoną lub smiksowaną natkę pietruszki.Na koniec dodajemy podsmażony boczek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną patelnię,smażymy ok. 3-4 minut na niezbyt dużym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami lub zestawem surówek ale zawsze ciepłe. Można również przygotować specjalny sosik i polać kotleciki-zyskają na smaku SMACZNEGO