Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste i bardzo smaczne kotleciki z fasoli są miłą odmianą od codzienności i zaskoczą wszystkich biesiadników.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9774
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9774
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4500
Składniki
Fasolkę namaczamy na całą noc ,starając się kilkakrotnie wymienić wodę(zapobiega to wzdęciom).Następnie gotujemy ją do miękkości.Przygotowujemy boczek, kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy na patelni na chrupko. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do malaksera, dodajemy czosnek,podsmażoną lekko cebulkę i w czasie miksowania oliwę z oliwek oraz jajo.Rozdrabniamy na papkę kotletową. Do papki dodajemy bułkę tartą i przyprawy oraz bardzo drobno pokrojoną lub smiksowaną natkę pietruszki.Na koniec dodajemy podsmażony boczek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną patelnię,smażymy ok. 3-4 minut na niezbyt dużym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami lub zestawem surówek ale zawsze ciepłe. Można również przygotować specjalny sosik i polać kotleciki-zyskają na smaku SMACZNEGO