Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste i bardzo smaczne kotleciki z fasoli są miłą odmianą od codzienności i zaskoczą wszystkich biesiadników.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1204
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 467
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Fasolkę namaczamy na całą noc ,starając się kilkakrotnie wymienić wodę(zapobiega to wzdęciom).Następnie gotujemy ją do miękkości.Przygotowujemy boczek, kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy na patelni na chrupko. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do malaksera, dodajemy czosnek,podsmażoną lekko cebulkę i w czasie miksowania oliwę z oliwek oraz jajo.Rozdrabniamy na papkę kotletową. Do papki dodajemy bułkę tartą i przyprawy oraz bardzo drobno pokrojoną lub smiksowaną natkę pietruszki.Na koniec dodajemy podsmażony boczek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną patelnię,smażymy ok. 3-4 minut na niezbyt dużym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami lub zestawem surówek ale zawsze ciepłe. Można również przygotować specjalny sosik i polać kotleciki-zyskają na smaku SMACZNEGO