Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,proste i bardzo smaczne kotleciki z fasoli są miłą odmianą od codzienności i zaskoczą wszystkich biesiadników.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 145
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 294
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 793
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 450
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 145
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 294
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 793
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 450
Składniki
Fasolkę namaczamy na całą noc ,starając się kilkakrotnie wymienić wodę(zapobiega to wzdęciom).Następnie gotujemy ją do miękkości.Przygotowujemy boczek, kroimy na malutkie kawałeczki i podsmażamy na patelni na chrupko. Ugotowaną fasolkę wrzucamy do malaksera, dodajemy czosnek,podsmażoną lekko cebulkę i w czasie miksowania oliwę z oliwek oraz jajo.Rozdrabniamy na papkę kotletową. Do papki dodajemy bułkę tartą i przyprawy oraz bardzo drobno pokrojoną lub smiksowaną natkę pietruszki.Na koniec dodajemy podsmażony boczek i delikatnie mieszamy łyżką. Formujemy kotleciki i kładziemy na rozgrzaną patelnię,smażymy ok. 3-4 minut na niezbyt dużym ogniu. Podajemy z ziemniaczkami lub zestawem surówek ale zawsze ciepłe. Można również przygotować specjalny sosik i polać kotleciki-zyskają na smaku SMACZNEGO