Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę.
Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.
Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa.
Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor.
Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

tanisza 13 października 2015Zgłoś do usunięcia
tuczące danie rodem z wczesnego pRL0 Kto głosował? | Odpowiedz