Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące kotleciki
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 145
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 145
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę. Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.
Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor. Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.