Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące kotleciki
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 890
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4147
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 890
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 72
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2129
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4147
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę. Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.
Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor. Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.