Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące kotleciki
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 505
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1123
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 259
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 505
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1123
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 259
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy z odrobiną soli. Gdy się ugotują przeciskamy przez praskę, na gładką masę. Pieczarki i cebulę kroimy na drobno i smażymy ok 10 minut.
Przeciśnięte ziemniaki łączymy razem z usmażonymi pieczarkami, żółtym tartym serem, pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy, by powstała nam jednolita masa. Formujemy kotlety, obtaczamy w jajku i tartej bułce i smażymy z dwóch strona na rumiany kolor. Takie kotlety możemy podawać, ze śmietaną, lub ulubionym sosem. Doskonale smakują też z kiszonym ogórkiem.