Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 54
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 184
Składniki
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć posiekaną cebulę oraz oczyszczoną papryczkę chili. Całość podsmaż. Gdy cebula się zrumieni, dodaj pokrojone bataty i jeszcze chwilę podsmaż.
Następnie całość zalej bulionem i gotuj pod przykryciem, aż ziemniaki zaczną się rozpadać. Zupę zmiksuj na gładki krem, dopraw do smaku i wlej mleko kokosowe. Udekoruj natką i grzybkiem.Źródło: Na żywo