Do góry

Dania główne Przepis na:

Krokieciki z ketchupem z czerwonej porzeczki

Krokieciki z ketchupem z czerwonej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 172

Dodano:

Odsłon: 3354

Obiadek dla niejadków - czyli krokieciki z warzywami i ketchup z owoców

Składniki

  • mąka, 0,5 kg
  • woda mineralna gazowana, 0,5 litra
  • mleko, 0,5 litra
  • sól. olej
  • cienkie parówki, 10 sztuk
  • kukurydza konserwowa, 1 puszka
  • szczypiorek, pęczek
  • ketchup, 1 opakowanie
  • Czerwona porzeczka, 0,5 kg
  • cukier, 3 łyżki
  • ocet winny, 1/4 szklanki
  • mielony pieprz i ziele angielskie, goździki, do smaku
  • ser żółty, 40 dkg
  • Bułka tarta
  • 4 jajka
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krokieciki z ketchupem z czerwonej porzeczki

Przygotowanie

  1. Z mąki, wody gazowanej,jajek, mleka i oleju usmażyc placki naleśnikowe. Na każdy z placków nakładac trochę startego sera żółtego, na to pół cienkie parówki, łyżeczkę kukurydzy konserwowej, posypujemy szczypiorkiem i całośc polewamy ketchupem. Zwijamy jak krokiety, maczamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.

  2. Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać ocet i przyprawy i smażyć 20-25 min. Usmażone krokiety podawac z takim ketchupem. Gorący, można również nakładac do słoików, aby miec na później:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 31 stycznia 2012 Świetnie,najbardziej podoba mi się ten sos z porzeczki,chowam do "ulubionych"

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń