Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiadek dla niejadków - czyli krokieciki z warzywami i ketchup z owoców
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27403
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 133
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20728
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27403
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1081
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Z mąki, wody gazowanej,jajek, mleka i oleju usmażyc placki naleśnikowe. Na każdy z placków nakładac trochę startego sera żółtego, na to pół cienkie parówki, łyżeczkę kukurydzy konserwowej, posypujemy szczypiorkiem i całośc polewamy ketchupem. Zwijamy jak krokiety, maczamy w cieście naleśnikowym, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Porzeczki umyć, osuszyć, oczyścić z szypułek, włożyć do rondla, zasypać cukrem, dodać ocet i przyprawy i smażyć 20-25 min. Usmażone krokiety podawac z takim ketchupem. Gorący, można również nakładac do słoików, aby miec na później:)