Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oszczędza czas i energię (własną ;o)). Pyszne, lekkie, jednogarnkowe, na codzień i na przyjęcie... Palce lizać...
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2478
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1570
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2478
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1874
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1628
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1570
Składniki
filety lub karkówkę umyć i odsączyć, natrzeć ulubionymi przyprawami i układać płasko na dnie naczynia żaroodpornego o wysokich brzegach (ja mam brytwannę 30x40cm, 11cm wysokości)
warzywa umyć i obrać jeśli tego wymagają, (cukini nie obieramy!) pokroić w grubsze plastry (marchewkę, cukinię, ziemniaki i cebulę) pokroić pieczarki i paprykę w kostkę
warzywa układać warstwami na mięsku w następującej kolejności: ziemniaki, marchewka, cebulka, papryka, cukinia, pieczarki - przyprawić solą i pieprzem.
Zapiekać w piekarniku w temp. 200* ok 35 min. Po tym czasie wyciągnąć z dna kawałki mięsa i ułożyć na warzywach. Jeśli warzywa puszczą zbyt dużo soku, można go odlać.
Zapiekać całość jeszcze ok 15 min, aż mięso się zarumieni
Podawać gorące wprost z naczynia na talerze...
Smacznego!