Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników makaronu :) Wyrazisty smak pomidorów i delikatność kurczaka skąpanego w śmietance a do tego chrupiące migdały! Mniam! a najlepsze jest to że nie wymaga wybitnych umiejętności kulinarnych, a przygotowanie nie zabiera dużo czasu :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119410
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie. Czosnek posiekać i dodać do cebuli, po nie całej minucie wlać pomidory, dodać pietruszkę i zioła, przecier pomidorowy, cukier, sól, pieprz i gotować razem na młym ogniu przez około 15 min żeby sos trochę odparował.
Kurczaka pokroić w paski. Masło roztopić na patelni, dodać kurczaka i migdały. Podsmarzyć posolić popieprzyć.
Śmietankę doprowadzić do wrzenia i gogotować przez około 10 min. żeby trochę odparowała. Śmietanką zalać kurczaka
Makaron ugotpwać al dente. Ułożyć na talerzu, na to sos pomidorowy i na górę kurczak w śmietanowym sosie.
SMACZNEGO :D