Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przygotowania wydłuża sie przez marynowanie ale etap końcowy to już szybciutko
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4434
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9569
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4434
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20858
Składniki
Jogurt mieszamy z curry,papryką. Pokrojonego w małe kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w jogurcie ok. 2 godz.. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć kurczaka wraz z jogurtem. Jak płyn odparyje podlać lekkim wywarem drobiowym (ze skrzydełek z kurczaka bez przypraw).
Zamiast curry jak ktoś nie lubi można urzyć przypraw:chńskiej,gyros lub kebab.A wypróbowałam też z jogurtem piernikowym-zaskakujący rezultat.
Można podawać z ryżem lub makaronem (drobnym)