Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czas przygotowania wydłuża sie przez marynowanie ale etap końcowy to już szybciutko
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8356
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 485
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8356
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 485
Składniki
Jogurt mieszamy z curry,papryką. Pokrojonego w małe kawałki kurczaka doprawiamy solą i pieprzem, marynujemy w jogurcie ok. 2 godz.. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy podsmażyć kurczaka wraz z jogurtem. Jak płyn odparyje podlać lekkim wywarem drobiowym (ze skrzydełek z kurczaka bez przypraw).
Zamiast curry jak ktoś nie lubi można urzyć przypraw:chńskiej,gyros lub kebab.A wypróbowałam też z jogurtem piernikowym-zaskakujący rezultat.
Można podawać z ryżem lub makaronem (drobnym)