Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychotka na późny obiad.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8715
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8715
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto francuskie mrożone należy rozmrozić. Pierś z kurczaka należy pokroić w kawałeczki. Na patelni rozgrzać olej podsmażyć kurczaka, dodać odrobinę soli i pieprzu. Gdy kurczak jest miękki dodajemy zamrożone warzywa ( z zupy jesiennej i wiosennej wyciągam brukselkę), dodaję włoszczyznę. Mieszam aż warzywa będą miękkie i wyparuje woda z patelni . Warzywa z kurczakiem studzimy. Ciasto francuskie przekroić na pół na połówki położyć farsz, skleić. Posmarować rozbełtanym białkiem i włożyć do piekarnika na 200 stopni na jakieś 30 minut. Aż będzie ładnie ze złocone. Jogurt wymieszać ze śmietaną dodać pieprz, sól do smaku koperek, szczypiorek drobno pokroić rozlać do miseczek po połowie sosu wymieszać jeden z koperkiem jeden ze szczypiorkiem. Rolady podawać na ciepło. Każdy polewa sobie sosem Im więcej sosu tym lepsze ;-) Jeżeli ktoś lubi czosnek to sos można zrobić z 3 ząbkami czosnku SUPER SPRAWA