Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga mało pracy i nakładu, a wygląda i zmakuje obłędnie.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8676
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8676
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Kurczaka kroimi w kawałki i nacieramy dużą ilością kolendry, odrobiną soli i pieprzu, nadziewamy na drewniany szpikulce i zahaczamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, do kórego wlewamy odrobine wody.Kurczaka skrapiamy cytryną i oliwą
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200C, po 15 minutach zmniejszamy na 180C i pieczemy przez następne 15- 20 minut w zależności od miesa.
Wyciągamy kurczaka, wklądamy do foremki, jezeli woda wyparowała to daloewamy odrobine, szaszłyki polewamy miodem i posypujemy słonecznikiem i zasmażamy przez kilkanaście minut, az sie słonecznik zarumieni odrobine i zrobi się apetyczna skorupka