Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga mało pracy i nakładu, a wygląda i zmakuje obłędnie.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Kurczaka kroimi w kawałki i nacieramy dużą ilością kolendry, odrobiną soli i pieprzu, nadziewamy na drewniany szpikulce i zahaczamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, do kórego wlewamy odrobine wody.Kurczaka skrapiamy cytryną i oliwą
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200C, po 15 minutach zmniejszamy na 180C i pieczemy przez następne 15- 20 minut w zależności od miesa.
Wyciągamy kurczaka, wklądamy do foremki, jezeli woda wyparowała to daloewamy odrobine, szaszłyki polewamy miodem i posypujemy słonecznikiem i zasmażamy przez kilkanaście minut, az sie słonecznik zarumieni odrobine i zrobi się apetyczna skorupka