Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga mało pracy i nakładu, a wygląda i zmakuje obłędnie.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2794
Polecam.
Odsłon: 1406
Polecam.
Odsłon: 417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2794
Polecam.
Odsłon: 1406
Polecam.
Odsłon: 417
Składniki
Kurczaka kroimi w kawałki i nacieramy dużą ilością kolendry, odrobiną soli i pieprzu, nadziewamy na drewniany szpikulce i zahaczamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, do kórego wlewamy odrobine wody.Kurczaka skrapiamy cytryną i oliwą
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200C, po 15 minutach zmniejszamy na 180C i pieczemy przez następne 15- 20 minut w zależności od miesa.
Wyciągamy kurczaka, wklądamy do foremki, jezeli woda wyparowała to daloewamy odrobine, szaszłyki polewamy miodem i posypujemy słonecznikiem i zasmażamy przez kilkanaście minut, az sie słonecznik zarumieni odrobine i zrobi się apetyczna skorupka