Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga mało pracy i nakładu, a wygląda i zmakuje obłędnie.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1760
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1389
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1760
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2262
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 62
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 140
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1389
Składniki
Kurczaka kroimi w kawałki i nacieramy dużą ilością kolendry, odrobiną soli i pieprzu, nadziewamy na drewniany szpikulce i zahaczamy na foremkę lub naczynie żaroodporne, do kórego wlewamy odrobine wody.Kurczaka skrapiamy cytryną i oliwą
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200C, po 15 minutach zmniejszamy na 180C i pieczemy przez następne 15- 20 minut w zależności od miesa.
Wyciągamy kurczaka, wklądamy do foremki, jezeli woda wyparowała to daloewamy odrobine, szaszłyki polewamy miodem i posypujemy słonecznikiem i zasmażamy przez kilkanaście minut, az sie słonecznik zarumieni odrobine i zrobi się apetyczna skorupka