Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Ryż gotujemy przez 15 minut, i dosypujemy do niego trochę curry.
kostki rosołowe z 1,5 łyżki oliwy rozdrabniamy,mieszamy i dodajemy trochę oregano i bazylii.pokrojone w kostki filety obtaczamy w marynacie i smażymy na oliwie aż będą miękkie i soczyste.
sos przygotowujemy w ok.1 l wody a jak będzie gotowy dodajemy do niego kurczaka i mieszamy.
ryż nakładamy do filiżanek i wykładamy na talerz.Polewamy sosem i kurczakiem.na tej samej oliwie do smaku można usmażyć pokrojoną paprykę i cebulę.