Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fanów brazylijsko - tajskiej kuchnii zapraszamy dzisiaj serdecznie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10430
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5319
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12866
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4612
Składniki
Kroimy pierś kurczaka w kawałki. Kropimy cytryną i przyprawiamy startym czosnkiem oraz kuminem.
Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi. Siekamy kolendrę. Bierzemy głęboką patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i kostki (Jumbo, rosołowe).