Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fanów brazylijsko - tajskiej kuchnii zapraszamy dzisiaj serdecznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1726
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3088
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1165
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1933
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1726
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3088
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1165
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1933
Składniki
Kroimy pierś kurczaka w kawałki. Kropimy cytryną i przyprawiamy startym czosnkiem oraz kuminem.
Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi. Siekamy kolendrę. Bierzemy głęboką patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i kostki (Jumbo, rosołowe).