Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperyment przeszedł najśmielsze oczekiwania...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 200
Składniki
Umyć i sprawić mięso. Pokroić filety w poprzek włókien na półcentymetrowe paski.
Pieczarki obrać (jeśli to możliwe - nie myć, tylko wytrzeć ręcznikiem papierowym) i pokroić na cieniutkie plasterki. Por pokroić na półplasterki. Imbir zetrzeć na drobnej tarce, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy, dodać czosnek, imbir i pieczarki. Podsmażyć i odparować jak najwięcej wody z grzybów. Dodać pokrojony por - chwilę zeszklić razem. Przełożyć do rondla.
Na patelnię wlać oliwę z tuńczyka i dodać 2 łyżki zwykłej oliwy. Rozgrzać. Na gorącą oliwę wkładać pojedynczo paski filetów. Obsmażyć, posypując przyprawą garam masala. Wysmażone kawałki kurczaka przełożyć do rondla z pieczarkami i porem.
Do rondla dodać mięso tuńczyka, wszystko podgrzewać delikatnie mieszając. Dodać kukurydzę z groszkiem, wymieszać, zalać śmietaną i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z makaronem lub ryżem oraz surówką.