Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne danie i gościom trudno zgadnąć, z czego jest ten sos (b. smaczny)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415340
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3945
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415340
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2530
Składniki
Kurczaka poporcjować, posypać solą i pieprzem.
Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron. Kurczaka przełożyć do garnka, patelnię wypłukać odrobiną wody i wlać do garnka.
Dodać kostkę rosołową, rozdrobniony widelcem ser pleśniowy, koncentrat pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować ok. 15 minut
Następnie dodać pokrojoną w paski zieloną paprykę i gotować następne 15 minut.
Na końcu wlać śmietanę i gotować 5 minut. Gotowe. Najlepiej pasuje podane z ryżem basmati.