Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z serem ricotta i tuńczykiem"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 145
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 421
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 145
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31328
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 421
Składniki
Włóż lasagne do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj al dente. Odcedź i odsącz. W misce wymieszaj ricottę z odsączonym tuńczykiem, jajkiem, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Plastry lasagne rozłóż na blacie. Posmaruj je kremem twarogowym i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Dno brytfanny posmaruj oliwą i przykryj połową plasterków pomidorów i czosnku. Lekko je posól i dopraw pieprzem. Poukładaj na tym rurki z lasagne i przykryj resztą pomidorów z czosnkiem. Ponownie je posól i dopraw pieprzem. Lasagne skrop oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo