Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z serem ricotta i tuńczykiem"
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 18
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 196
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 39
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 395
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 18
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 196
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 109
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 39
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 395
Składniki
Włóż lasagne do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj al dente. Odcedź i odsącz. W misce wymieszaj ricottę z odsączonym tuńczykiem, jajkiem, skórką z cytryny i pietruszką. Dopraw solą i pieprzem. Plastry lasagne rozłóż na blacie. Posmaruj je kremem twarogowym i zwiń w rurki.
Umyj pomidory, obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki. Dno brytfanny posmaruj oliwą i przykryj połową plasterków pomidorów i czosnku. Lekko je posól i dopraw pieprzem. Poukładaj na tym rurki z lasagne i przykryj resztą pomidorów z czosnkiem. Ponownie je posól i dopraw pieprzem. Lasagne skrop oliwą i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo