Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2049
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2049
Składniki
Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.
2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.
Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe