Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą kiszoną

Łazanki z kapustą kiszoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 189

Dodano:

Odsłon: 28659

Smaczne

Składniki

  • pieczarki, 500 g
  • kapusta kiszona, 500 g
  • makaron łazanki, 1 op
  • cebula, 2 szt
  • Kiełbasa u mnie wiejska, 300 g
  • liść laurowy, 2 szt
  • ziele angielskie, 4 kulki
  • sól, pieprz, chilli, kmin
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łazanki z kapustą kiszoną

Przygotowanie

  1. Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.

  2. 2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.

  3. Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń