Dania główne Przepis na:
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Kapustę kroimy , wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy 2 liście laurowe , 4 szt ziela angielskiego i gotujemy ok 35-40 min pod przykryciem.
2 cebule kroimy w kostkę , podsmażamy. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone pieczarki . Wszystko razem podsmażamy do odparowania wody z pieczarek.
Całość przekładamy do kapusty , przyprawiamy solą , pieprzem , chilli ,kminkiem . I zostawiamy na małym ogniu, w między czasie gotujemy makaron . Gdy będzie al dente przekładamy do kapusty , mieszamy i gotowe
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

lilaniki 23 października 2012Zgłoś do usunięcia
To jest pyszne! Już w ulubionych, wkrótce na stole dzięki17 Kto głosował? | Odpowiedz

wisnia85 23 października 2012Zgłoś do usunięcia
mmm ale mam smaka na łazanki :)17 Kto głosował? | Odpowiedz