Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, popularne danie obiadowe z leczo z cukinii i z kurczakiem. Tradycyjnie przyzwyczajeni jesteśmy do lecza serwowanego z kielbasa, spróbujcie jednak zrobić to danie z kurczakiem. Jest naprawdę smaczne i dużo lżejsze i pyszne.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cebule, cukinie i paprykę pokroić w kostkę lub paseczki. Filety z kurczaka umyć oczyścić i również pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebule. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojonego kurczaka i całość podsmażyć około 5 minut. Następnie na patelnie wrzucić paprykę i cukinie. Całość doprawić sola i pieprzem do smaku, ziołami prowansalskimi oraz startym czosnkiem. Podsmażyć następne 5 minut.
Kiedy warzywa lekko zmiękną i zaczną wypuszczać sok, podlać je bulionem i dodać passate.Na koniec doprawić potrawę papryka i dusić pod przykryciem prze około 20 – 25 minut. Smacznego!