Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, popularne danie obiadowe z leczo z cukinii i z kurczakiem. Tradycyjnie przyzwyczajeni jesteśmy do lecza serwowanego z kielbasa, spróbujcie jednak zrobić to danie z kurczakiem. Jest naprawdę smaczne i dużo lżejsze i pyszne.
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 46
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 46
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Składniki
Cebule, cukinie i paprykę pokroić w kostkę lub paseczki. Filety z kurczaka umyć oczyścić i również pokroić na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na nim cebule. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojonego kurczaka i całość podsmażyć około 5 minut. Następnie na patelnie wrzucić paprykę i cukinie. Całość doprawić sola i pieprzem do smaku, ziołami prowansalskimi oraz startym czosnkiem. Podsmażyć następne 5 minut.
Kiedy warzywa lekko zmiękną i zaczną wypuszczać sok, podlać je bulionem i dodać passate.Na koniec doprawić potrawę papryka i dusić pod przykryciem prze około 20 – 25 minut. Smacznego!