Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z łososiem i kawiorem"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 962
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 412
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2696
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na posolony wrzątek i gotuj około 15 minut. Wyjmij, ostudź. Przekrój na połówki.
Połówki ziemniaków ułóż na pokrytej pergaminem blasze, skrop olejem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i bardzo drobno posiekaj. Utrzyj z odrobiną soli. Rozłóż na ziemniakach. Blachę wstaw do piekarnika. Opiekaj ziemniaki 5-8 min w 180 st.
Serek kanapkowy przełóż do mieseczki, dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj na gładką masę. Koperek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka z gałązek. Część odłóż do dekoracji. Resztę drobno posiekaj. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Wędzonego łososia pokrój w plasterki, skrop sokiem z połowy cytryny. Ciepłe połówki ziemniaków ułóż dekoracyjnie na półmisku (możesz go wysypać grubą solą morską). Na ziemniakach rozłóż łososia, przygotowany serek śmietankowy oraz po pół łyżeczki kawioru. Przystawkę dekoruj odłożonym koperkiem i od razu podawaj.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3,50 zł.
Pyszną przystawkę przygotujesz z surowego łososia. Pokrój go na równe kawałki lub plasterki i skrop obficie sokiem z cytryny (limonki, pomarańczy). Po 1-2 godzinach mięso zetnie się i będzie gotowe do jedzenia.Źródło: Świat kobiety