Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z łososiem i kawiorem"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 726
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 726
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na posolony wrzątek i gotuj około 15 minut. Wyjmij, ostudź. Przekrój na połówki.
Połówki ziemniaków ułóż na pokrytej pergaminem blasze, skrop olejem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i bardzo drobno posiekaj. Utrzyj z odrobiną soli. Rozłóż na ziemniakach. Blachę wstaw do piekarnika. Opiekaj ziemniaki 5-8 min w 180 st.
Serek kanapkowy przełóż do mieseczki, dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj na gładką masę. Koperek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka z gałązek. Część odłóż do dekoracji. Resztę drobno posiekaj. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Wędzonego łososia pokrój w plasterki, skrop sokiem z połowy cytryny. Ciepłe połówki ziemniaków ułóż dekoracyjnie na półmisku (możesz go wysypać grubą solą morską). Na ziemniakach rozłóż łososia, przygotowany serek śmietankowy oraz po pół łyżeczki kawioru. Przystawkę dekoruj odłożonym koperkiem i od razu podawaj.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3,50 zł.
Pyszną przystawkę przygotujesz z surowego łososia. Pokrój go na równe kawałki lub plasterki i skrop obficie sokiem z cytryny (limonki, pomarańczy). Po 1-2 godzinach mięso zetnie się i będzie gotowe do jedzenia.Źródło: Świat kobiety