Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łódeczki z łososiem i kawiorem"
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 430
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38643
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, wrzuć na posolony wrzątek i gotuj około 15 minut. Wyjmij, ostudź. Przekrój na połówki.
Połówki ziemniaków ułóż na pokrytej pergaminem blasze, skrop olejem. Czosnek przeciśnij przez praskę lub obierz i bardzo drobno posiekaj. Utrzyj z odrobiną soli. Rozłóż na ziemniakach. Blachę wstaw do piekarnika. Opiekaj ziemniaki 5-8 min w 180 st.
Serek kanapkowy przełóż do mieseczki, dodaj gęstą kwaśną śmietanę, wymieszaj na gładką masę. Koperek opłucz, osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Oderwij piórka z gałązek. Część odłóż do dekoracji. Resztę drobno posiekaj. Dodaj do masy serowej. Wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Wędzonego łososia pokrój w plasterki, skrop sokiem z połowy cytryny. Ciepłe połówki ziemniaków ułóż dekoracyjnie na półmisku (możesz go wysypać grubą solą morską). Na ziemniakach rozłóż łososia, przygotowany serek śmietankowy oraz po pół łyżeczki kawioru. Przystawkę dekoruj odłożonym koperkiem i od razu podawaj.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3,50 zł.
Pyszną przystawkę przygotujesz z surowego łososia. Pokrój go na równe kawałki lub plasterki i skrop obficie sokiem z cytryny (limonki, pomarańczy). Po 1-2 godzinach mięso zetnie się i będzie gotowe do jedzenia.Źródło: Świat kobiety