Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron Porciotto

Makaron Porciotto

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 168

Papryka, pomidor...PYCHOTKA! Zachęcam każdego do zrobienia tego makaronu. Przepis i nazwa są mojego autorstwa.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron (w przepisie napisałam,że trzeba użyć makaronu kokardek, ale tym razem użyłam kolorowego makaronu, który kupiłam w sklepie Tk maxx.) Na patelnie daj czosnek (2-3 ząbki) oraz oliwę z oliwek. Podsmaż. W między czasie pokrój paprykę w kostki. Gdy czosnek, który znajduję się na patelni zacznie pachnieć, możesz wrzucić paprykę. Dolej do tego ciepłej wody, z czajnika, przypraw paprykę solą, pieprzem i wegetą. Przykryj patelnię pokrywką, by się dusiło. Pokrój pomidorka, gdy papryka zrobi się miękka, możesz wrzucić pomidorka na patelnię. Daj troszkę koncentratu pomidorowego do miseczki i dolej do tego gorącej wody z czajnika. Wymieszaj, dopraw i wlej to na patelnię. Wymieszaj, i duś w ten sposób jeszcze chwilkę. Daj makaron na talerz, na to sos wraz z warzywami, a na górę zetrzyj ser Grana Padano. Smacznego :D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń