Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z boczkiem"
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1822
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15475
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6475
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17720
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1822
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15475
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6475
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej, po czym odstaw.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na suchej patelni.
Kapustę poszatkuj dość drobno ostrym nożem lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj do usmażonego boczku i duś razem na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę i duś kolejne 10 minut, stale mieszając, by nie przywarły.
Dodaj serek oraz przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.
Połącz makaron z przygotowanym sosem i rozłóż danie na talerze.
Każdą porcję udekoruj rukolą.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax