Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z boczkiem"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 354
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4840
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 354
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4840
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej, po czym odstaw.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na suchej patelni.
Kapustę poszatkuj dość drobno ostrym nożem lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj do usmażonego boczku i duś razem na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę i duś kolejne 10 minut, stale mieszając, by nie przywarły.
Dodaj serek oraz przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.
Połącz makaron z przygotowanym sosem i rozłóż danie na talerze.
Każdą porcję udekoruj rukolą.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax