Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z boczkiem"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34863
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15125
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odlej, po czym odstaw.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na suchej patelni.
Kapustę poszatkuj dość drobno ostrym nożem lub rozdrobnij w robocie kuchennym. Dodaj do usmażonego boczku i duś razem na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Następnie dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę i duś kolejne 10 minut, stale mieszając, by nie przywarły.
Dodaj serek oraz przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.
Połącz makaron z przygotowanym sosem i rozłóż danie na talerze.
Każdą porcję udekoruj rukolą.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax