Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 26.03.2009
Odsłon: 1064
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Krewetki wylozyc na sitko, przelać cieplą wodą, odcedzic.
Zagotować wodę na makaron, dodać soli i ugotowac makaron wedug instrukcji.Uniknąć przegotowania.
Na patelni rozgrzać oliwę, przyrumienić poszatkowany czosnek, posypac chili.
Dodac odcedzone krewetki, po kilku minutach podlac bialym winem.
Wrzucic pokrojone w ósemki pomiodry, pokropic sokiem z cytryny
Gotowac przez 10 minut, pod koniec gotowania dodac odrobine pokrojonej zieleniny, sol, pieprz i chili, mozna dolac odrobine wody z gotujacego sie makaronu.
Odcedzic makaron, pokropic oliwą i posypac bazylia, wymieszac.
Ułożyc porcje makaronu na tależu, polać sosem z krewetkami, posypac zieleniną i parmezanem.
Podawac z bialym, schlodzonym wytrawnym winem lub rose
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)