Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkowstrawne, szybkie w przygotowaniu, doskonale na wieczorna kolacje przy lampce bialego wytrawnego wina lub rose
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1268
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Krewetki wylozyc na sitko, przelać cieplą wodą, odcedzic.
Zagotować wodę na makaron, dodać soli i ugotowac makaron wedug instrukcji.Uniknąć przegotowania.
Na patelni rozgrzać oliwę, przyrumienić poszatkowany czosnek, posypac chili.
Dodac odcedzone krewetki, po kilku minutach podlac bialym winem.
Wrzucic pokrojone w ósemki pomiodry, pokropic sokiem z cytryny
Gotowac przez 10 minut, pod koniec gotowania dodac odrobine pokrojonej zieleniny, sol, pieprz i chili, mozna dolac odrobine wody z gotujacego sie makaronu.
Odcedzic makaron, pokropic oliwą i posypac bazylia, wymieszac.
Ułożyc porcje makaronu na tależu, polać sosem z krewetkami, posypac zieleniną i parmezanem.
Podawac z bialym, schlodzonym wytrawnym winem lub rose