Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekkowstrawne, szybkie w przygotowaniu, doskonale na wieczorna kolacje przy lampce bialego wytrawnego wina lub rose
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 310
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4598
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 255
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 781
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1117
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 310
Składniki
Krewetki wylozyc na sitko, przelać cieplą wodą, odcedzic.
Zagotować wodę na makaron, dodać soli i ugotowac makaron wedug instrukcji.Uniknąć przegotowania.
Na patelni rozgrzać oliwę, przyrumienić poszatkowany czosnek, posypac chili.
Dodac odcedzone krewetki, po kilku minutach podlac bialym winem.
Wrzucic pokrojone w ósemki pomiodry, pokropic sokiem z cytryny
Gotowac przez 10 minut, pod koniec gotowania dodac odrobine pokrojonej zieleniny, sol, pieprz i chili, mozna dolac odrobine wody z gotujacego sie makaronu.
Odcedzic makaron, pokropic oliwą i posypac bazylia, wymieszac.
Ułożyc porcje makaronu na tależu, polać sosem z krewetkami, posypac zieleniną i parmezanem.
Podawac z bialym, schlodzonym wytrawnym winem lub rose