Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykańska pizza z wędzonym boczkiem"
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 36
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 36
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Składniki
Przygotuj ciasto podstawowe. Odstaw je do wyrośnięcia. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kostkę. Chili oczyść, posiekaj. Czerwoną paprykę rozetnij, usuń pestki, pokrój w kosteczkę. Pomidorki umyj, osusz.
Plasterki boczku pokrój na kawałki, wysmaż je na chrupko, zdejmij i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Do tłuszczu ze smażenia boczku dolej 2 łyżki oliwy. Wrzuć czosnek, cebulę oraz chili. Smaż je 2 minuty. Dodaj paprykę i mięso. Smaż dalej 5 minut. Przypraw.
Z wyrośniętego ciasta uformuj dwa cienkie placki. Posmaruj je pozostałą oliwą i ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście rozłóż kawałki boczku, porcje mięsa z warzywami oraz pomidorki. Piecz 10 minut w 200 st. Wyjmij.
W farszu zrób dołeczki. Wbij do nich jajka. Pizzę piecz jeszcze 5-7 minut. Awokado rozetnij, usuń pestkę, wybierz miąższ. Pokrój go na kawałki i skrop sokiem z limonki. Gotowe pizze obłóż awokado oraz gałązkami kolendry.Źródło: Tina