Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone w nowej odsłonie- z warzywami i pysznym sosem czosnkowym.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4053
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1732
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15164
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4053
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8940
Składniki
MIęso podzielić na płaskie placki (szybciej się usmażą) i dokładnie usmażyć z obu stron na oleju. Osączyć z tłuszczu i pokroić w szersze paski. Pomidory i ogórki pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w półpiórka.
Z majonezu, jogurtu, muszczardy, ketchupu i sprasowanego czosnku zrobić sos. Do żaroodpornego naczynia kłaść warstwami mięso, pomidory, ogórki, cebulę i polać połową sosu, nałożyć następną warstwę, tak żeby na wierzch włożyć jeszcze trochę mięsa i polać resztą sosu.
Zapiekać pod przykryciem około 30 min. w 200 stopniach. Podawać z makaronem, ryżem lu chlebkiem pita. Smacznego!