Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minikanapeczki z żurawinową galaretką"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3195
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3195
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154613
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 994
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 395
Składniki
Cebule i jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka i dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy i cukier. Całość gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraw do smaku i połącz z konfiturą żurawinową i rozpuszczoną żelatyną. Odstaw do lodówki.
Z kromek tostowego chleba wykrój krążki. Na każdy kawałek ułóż wycięte z galaretki kółko i przykryj drugim krążkiem pieczywa. Na wierzch minikanapeczek, za pomocą szprycy cukierniczej, dekoracyjnie wyciśnij pasztet. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami pietruszki i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo