Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minikanapeczki z żurawinową galaretką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5230
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12281
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13044
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5230
Składniki
Cebule i jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka i dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy i cukier. Całość gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraw do smaku i połącz z konfiturą żurawinową i rozpuszczoną żelatyną. Odstaw do lodówki.
Z kromek tostowego chleba wykrój krążki. Na każdy kawałek ułóż wycięte z galaretki kółko i przykryj drugim krążkiem pieczywa. Na wierzch minikanapeczek, za pomocą szprycy cukierniczej, dekoracyjnie wyciśnij pasztet. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami pietruszki i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo