Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Minikanapeczki z żurawinową galaretką"
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49309
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1191
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 381
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49309
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1191
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 381
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 866
Składniki
Cebule i jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Przełóż do garnka i dodaj ocet jabłkowy, sok z pomarańczy i cukier. Całość gotuj na wolnym ogniu, często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Dopraw do smaku i połącz z konfiturą żurawinową i rozpuszczoną żelatyną. Odstaw do lodówki.
Z kromek tostowego chleba wykrój krążki. Na każdy kawałek ułóż wycięte z galaretki kółko i przykryj drugim krążkiem pieczywa. Na wierzch minikanapeczek, za pomocą szprycy cukierniczej, dekoracyjnie wyciśnij pasztet. Przed podaniem każdą porcję udekoruj listkami pietruszki i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.Źródło: Na żywo