Do góry

Dania główne Przepis na:

miodowe kotlety

miodowe kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3227

Dodano:

Odsłon: 2215

połączenie karkówki i miodu

Składniki

  • kotlety z karkówki, 2 szt
  • czosnek, 2 ząbki
  • sos sojowy, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • Miód, łyżeczka
  • tymianek
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
miodowe kotlety

Przygotowanie

  1. Kotlety umyj, osusz, rozbij pięścią (nie tłuczkiem, bo będą za suche). Czosnek obierz, wyciśnij przez praskę. Z miodu, sosu sojowego, czosnku, soku z cytryny i przypraw zrób marynatę, grubo posmaruj nią kotlety. Trzymaj mięso w marynacie kilka godzin, (najlepiej przez całą noc). Smaż na średnio gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń