Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93692
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2679
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3507
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2281
Składniki
Kotlety umyj, osusz, rozbij pięścią (nie tłuczkiem, bo będą za suche). Czosnek obierz, wyciśnij przez praskę. Z miodu, sosu sojowego, czosnku, soku z cytryny i przypraw zrób marynatę, grubo posmaruj nią kotlety. Trzymaj mięso w marynacie kilka godzin, (najlepiej przez całą noc). Smaż na średnio gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.