Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 29
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 168
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 30
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 29
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 168
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 43
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 30
Składniki
Kotlety umyj, osusz, rozbij pięścią (nie tłuczkiem, bo będą za suche). Czosnek obierz, wyciśnij przez praskę. Z miodu, sosu sojowego, czosnku, soku z cytryny i przypraw zrób marynatę, grubo posmaruj nią kotlety. Trzymaj mięso w marynacie kilka godzin, (najlepiej przez całą noc). Smaż na średnio gorącym oleju z obu stron na złoty kolor.