Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3878
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3688
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1928
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3878
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3688
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 482
Składniki
Bułeczkę namocz w mleku. Ser feta pokrój na 8 kawałeczków. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj odciśniętą bułeczkę. Wbij jajko. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 8 owalnych placuszków. Na każdym połóż kawałeczek sera. Mocno zlep brzegi. Uformuj kuliste frykadelki. Obtocz je w tartej bułce. Strzepnij nadmiar.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż ok. 8 minut. Często obracaj, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Każdy kotlecik posmaruj keczupem. Udekoruj kleksem majonezu oraz odrobiną konfitury.Źródło: Tina