Do góry

Dania główne Przepis na:

Mrugające frykadelki

Mrugające frykadelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"

Składniki

  • keczup
  • majonez oraz trochę pikantnej konfitury z żurawiny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mrugające frykadelki

Przygotowanie

  1. Bułeczkę namocz w mleku. Ser feta pokrój na 8 kawałeczków. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj odciśniętą bułeczkę. Wbij jajko. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.

  2. Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 8 owalnych placuszków. Na każdym połóż kawałeczek sera. Mocno zlep brzegi. Uformuj kuliste frykadelki. Obtocz je w tartej bułce. Strzepnij nadmiar.

  3. Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż ok. 8 minut. Często obracaj, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Każdy kotlecik posmaruj keczupem. Udekoruj kleksem majonezu oraz odrobiną konfitury.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń