Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3475
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 629
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8014
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3475
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 629
Składniki
Bułeczkę namocz w mleku. Ser feta pokrój na 8 kawałeczków. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj odciśniętą bułeczkę. Wbij jajko. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 8 owalnych placuszków. Na każdym połóż kawałeczek sera. Mocno zlep brzegi. Uformuj kuliste frykadelki. Obtocz je w tartej bułce. Strzepnij nadmiar.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż ok. 8 minut. Często obracaj, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Każdy kotlecik posmaruj keczupem. Udekoruj kleksem majonezu oraz odrobiną konfitury.Źródło: Tina