Do góry

Dania główne Przepis na:

Nacierane ćwiartki drobiowe

Nacierane ćwiartki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 250

Dodano:

Odsłon: 415

Nacierane ćwiartki z kurczaka, u mnie dziś wzbogacone jeszcze papryką, podawane z młodymi ziemniakami i mizerią

Składniki

  • 10 ćwiartek ( kurczak, indyk, kaczka) 5 łyżek oleju 5 łyżek przyprawy magi 1 łyżka musztardy 1 mała vegeta 1 łyżeczka papryki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki mieszamy i nacieramy ćwiartki, wkładamy na minimum 2 godz do lodówki,, ja robię to dziś na jutro. Na blaszkę dajemy troszkę wody i oleju układamy ćwiartki. Pieczemy ok 1 godziny w piekarniku. Podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami, kaszą, ryżem i surówkami.

  2. Ja pod koniec pieczenia dodałam pokrojoną w drobna kostkę paprykę, zapiekłam jeszcze 15 min. Podawałam z młodymi ziemniakami i mizerią

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń