Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nacierane ćwiartki z kurczaka, u mnie dziś wzbogacone jeszcze papryką, podawane z młodymi ziemniakami i mizerią
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1299
Składniki
Składniki mieszamy i nacieramy ćwiartki, wkładamy na minimum 2 godz do lodówki,, ja robię to dziś na jutro. Na blaszkę dajemy troszkę wody i oleju układamy ćwiartki. Pieczemy ok 1 godziny w piekarniku. Podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami, kaszą, ryżem i surówkami.
Ja pod koniec pieczenia dodałam pokrojoną w drobna kostkę paprykę, zapiekłam jeszcze 15 min. Podawałam z młodymi ziemniakami i mizerią