Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nacierane ćwiartki z kurczaka, u mnie dziś wzbogacone jeszcze papryką, podawane z młodymi ziemniakami i mizerią
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1904
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3135
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1218
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1904
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3135
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1218
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1981
Składniki
Składniki mieszamy i nacieramy ćwiartki, wkładamy na minimum 2 godz do lodówki,, ja robię to dziś na jutro. Na blaszkę dajemy troszkę wody i oleju układamy ćwiartki. Pieczemy ok 1 godziny w piekarniku. Podajemy jako danie obiadowe z ziemniakami, kaszą, ryżem i surówkami.
Ja pod koniec pieczenia dodałam pokrojoną w drobna kostkę paprykę, zapiekłam jeszcze 15 min. Podawałam z młodymi ziemniakami i mizerią