Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewany indyk

Nadziewany indyk

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 16

Smaczny pomysł na "Nadziewany indyk"

Składniki

  • indyk (4-5 kg)
  • 60 dag kg cielęciny
  • 40 dag kapusty kiszonej
  • 1-2 dag suszonych grzybów
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do drobiu
  • świeża bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nadziewany indyk

Przygotowanie

  1. Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa.

  2. Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem nadziać indyka i zszyć go. Piec godzinę w temp. 200°C.

  3. Kapustę wymieszać z ugotowanymi grzybami i grubo pokrojoną cebulą. Ułożyć wszystko wokół indyka. Piec jeszcze 2 godziny, często polewając mięso sosem i mieszając kapustę. Indyka podać obłożonego kapustą, udekorować listkami bazylii.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń