Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany indyk"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7904
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1176
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13675
Składniki
Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa.
Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem nadziać indyka i zszyć go. Piec godzinę w temp. 200°C.
Kapustę wymieszać z ugotowanymi grzybami i grubo pokrojoną cebulą. Ułożyć wszystko wokół indyka. Piec jeszcze 2 godziny, często polewając mięso sosem i mieszając kapustę. Indyka podać obłożonego kapustą, udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium