Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany indyk"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25111
Składniki
Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa.
Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem nadziać indyka i zszyć go. Piec godzinę w temp. 200°C.
Kapustę wymieszać z ugotowanymi grzybami i grubo pokrojoną cebulą. Ułożyć wszystko wokół indyka. Piec jeszcze 2 godziny, często polewając mięso sosem i mieszając kapustę. Indyka podać obłożonego kapustą, udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium