Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewany indyk"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7513
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2480
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7513
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2480
Składniki
Indyka sprawić, natrzeć olejem, solą, częścią przyprawy do drobiu i dwoma zmiażdżonymi ząbkami czosnku. Zostawić w lodówce na dzień lub dwa.
Cielęcinę zemleć, przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Tak przygotowanym farszem nadziać indyka i zszyć go. Piec godzinę w temp. 200°C.
Kapustę wymieszać z ugotowanymi grzybami i grubo pokrojoną cebulą. Ułożyć wszystko wokół indyka. Piec jeszcze 2 godziny, często polewając mięso sosem i mieszając kapustę. Indyka podać obłożonego kapustą, udekorować listkami bazylii.Źródło: Twoje Imperium