Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki faszerowane mielonym mięsem"
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 19
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 30
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 31
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 231
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 136
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 19
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 30
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 31
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne pierniczki korzenne w polewie z cze...
Odsłon: 231
Doskonały w smaku sernik śmietankowo-kakaowy na ciasteczkowym spodzie, upiecz...
Odsłon: 136
Składniki
czas ok. 50 min; porcja – 310 kcal, cena 1,30 zł
Wymieszaj mikserem 2 całe jajka z mlekiem oraz szczyptą soli. Stopniowo dodawaj 20 dag mąki. Przygotuj gładkie i dość rzadkie ciasto naleśnikowe.
Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Partiami wlewaj przygotowane ciasto i smaż cienkie rumiane naleśniki. Zdejmuj je i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni rozgrzej łyżkę oleju. Cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Pokrój w kosteczkę. Wrzuć na patelnię i przesmaż na jasnozłoty kolor.
Do cebuli dodaj rozdrobnione mielone mięso, smaż 3-5 minut. Oprósz całość łyżeczką słodkiej mielonej papryki, solą oraz pieprzem. Sparzony i pozbawiony skórki pomidor oraz oczyszczoną z nasion zieloną paprykę pokrój w kostkę. Dodaj do farszu na patelni.
Duś całość przez 15 minut. Pod koniec do masy wlej śmietanę oraz 2 łyżki posiekanej natki, całość wymieszaj. Smaruj naleśniki, zwijaj jak krokiety – tak, by farsz z nich nie wyciekał.
Naleśnikowe rulony panieruj w pozostałej mące, dwóch rozmąconych jajkach oraz w bułce tartej. Układaj na patelni z 2-3 rozgrzanymi łyżkami oleju i smaż do przyrumienienia. Podawaj z sałatką warzywną.Źródło: Świat kobiety