Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wariacji na temat naleśników ciąg dalszy :) jako miłośniczka pizzy hawajskiej postanowiłam "przełożyć" ją, a właściwie jej nadzienie w naleśnik :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Usmaż 7-8 naleśników według własnego przepisu.
Plastry ananasa pokrój na ćwiartki, szynkę zaś na duże kostki, a ser zetrzyj na twarce.
Każdy naleśnik napełnij kilkoma kawałkami ananasa, szynki i porcją startego sera żółtego. Zegnij na pół, aby powstał półksiężyc.
Wyłóż na blasze uprzednio podkładając np. folię aluminiową i wstaw do piekarnika na około 10 min temp. 180 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu 200 stopni.
Wyjmuj naleśniki z piekarnika, podawaj polane sosem czosnkowym.