Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wariacji na temat naleśników ciąg dalszy :) jako miłośniczka pizzy hawajskiej postanowiłam "przełożyć" ją, a właściwie jej nadzienie w naleśnik :)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Usmaż 7-8 naleśników według własnego przepisu.
Plastry ananasa pokrój na ćwiartki, szynkę zaś na duże kostki, a ser zetrzyj na twarce.
Każdy naleśnik napełnij kilkoma kawałkami ananasa, szynki i porcją startego sera żółtego. Zegnij na pół, aby powstał półksiężyc.
Wyłóż na blasze uprzednio podkładając np. folię aluminiową i wstaw do piekarnika na około 10 min temp. 180 stopni z termoobiegiem, bez termoobiegu 200 stopni.
Wyjmuj naleśniki z piekarnika, podawaj polane sosem czosnkowym.