Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8378
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2911
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8378
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2911
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
Składniki
Mąkę, jajka, mleko, olej i sól dokładnie wymieszać (można mikserem). Patelnię posmarować masłem. Smażyć kolejno naleśniki, nakładając ciasto łyżką wazową, piec z obu stron.
Nadzienie: Ser biały, cukier, mleko dokładnie wymieszać. Nakładać na gotowe naleśniki. Można zwinąć w rulonik, w trójkąt. Można podawać również z bitą śmietaną polaną na wierzchu. Życzę smacznego :)