Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Mąkę, jajka, mleko, olej i sól dokładnie wymieszać (można mikserem). Patelnię posmarować masłem. Smażyć kolejno naleśniki, nakładając ciasto łyżką wazową, piec z obu stron.
Nadzienie: Ser biały, cukier, mleko dokładnie wymieszać. Nakładać na gotowe naleśniki. Można zwinąć w rulonik, w trójkąt. Można podawać również z bitą śmietaną polaną na wierzchu. Życzę smacznego :)