Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 34

Dodano:

Odsłon: 6008

Proste, szybkie i pyszne danie.

Składniki

  • naleśniki, 5-6 szt.
  • łosoś świeży, 250 g
  • szpinak mrożony, 250 g
  • ser żółty, 5-6 plastrów
  • pomidory suszone, 4 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • sól, pieprz, vegeta, zioła prowansalskie
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki z łososiem i szpinakiem

Przygotowanie

  1. Łososia oprószyć solą, pieprzem, vegetą oraz ziołami prowansalskimi. Usmażyć na patelni.

  2. W garnku rozmrozić szpinak, dodać czosnek, trochę soli i pieprzu. Poddusić 5-10 minut.

  3. Na każdym naleśniku położyć plasterek sera, kawałek łososia, łyżkę szpinaku oraz suszonego pomidora. Zawinąć i podsmażyć na teflonowej patelni (kilka minut, aż do rozpuszczenia sera).

  4. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 08 listopada 2012 Bardzo ciekawy przepis, wart wypróbowania! Za przepis 5!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 07 listopada 2012 Wyglądają smakowicie, uwielbiam szpinak, muszę wypróbować :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń