Do góry

Dania główne Przepis na:

Nalesniki z nadzieniem szpinakowym w sosie czosnkowym

Nalesniki z nadzieniem szpinakowym w sosie czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 70

Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym

Składniki

  • ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu
  • szpinak mrozony
  • pieczarki 4 szt
  • Jogurt naturalny maly
  • czosnek wyciśnięty
  • sol, pieprz, chili
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Nalesniki z nadzieniem szpinakowym w sosie czosnkowym

Przygotowanie

  1. Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.

  2. Nadzienie szpinakowe.
    Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu.
    Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci.
    Podajemy z sosem czosnkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń