Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 648
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1368
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 648
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1368
Składniki
Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.
Nadzienie szpinakowe. Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu. Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci. Podajemy z sosem czosnkowym