Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 67
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 248
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.
Nadzienie szpinakowe. Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu. Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci. Podajemy z sosem czosnkowym