Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3521
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3521
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Składniki
Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.
Nadzienie szpinakowe. Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu. Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci. Podajemy z sosem czosnkowym