Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki z nadziniem szpinakowo-pieczarkowym z sosem czosnkowym
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 36
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Ciasto nalesnikowe wedlug wlasnego przepisu. Osobiscie robie ciasto z nastepujacych skladnikow: 1szlanka maki, 1 jajko, 1 szklanka mleka, woda gazowana zeby bylo puszyste, sol. Smazymy nalesnik.
Nadzienie szpinakowe. Na rozgrzany olej dodajemy posiekana mala cebule, z posiekanym czosnkiem. Do zeszklonej cebulki dodajemy opakowanie szpinaku. Gdy masa bedzie kremowa dodajemy pol opakowania naturalnego jogurtu. Odstawiamy do wystygniecia. Nadziewamy nalesniki i skladamy wedlug uznania. Obsmazamy poraz kolejne na patelni do chrupkosci. Podajemy z sosem czosnkowym