Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z serkiem i porzeczkami"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Składniki
Jajka ubij trzepaczką z łyżeczką cukru. Dodaj przesianą mąkę i 150 ml mleka, wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Jabłko umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, pokrój na plastry. Porzeczki umyj, odsącz na sitku. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Połącz go z porzeczkami i kawałkami jabłka.
Naleśniki smaż na oleju. Każdy naleśnik posmaruj twarogiem lub plasterkami sera pleśniowego i zwiń w roladę. 4 łyżki cukru rozpuść w garnku, wlej resztę mleka i zagotuj. Naleśniki pokrój, polej sosem, udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień