Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z serkiem i porzeczkami"
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 39
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Jajka po benedyktyńsku (Eggs Benedict) to danie śniadaniowe wywodzące się z k...
Odsłon: 39
Wariacja lodów limonkowych z większymi kawałkami skórki i mniejszą ilością cu...
Odsłon: 26
Składniki
Jajka ubij trzepaczką z łyżeczką cukru. Dodaj przesianą mąkę i 150 ml mleka, wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Jabłko umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, pokrój na plastry. Porzeczki umyj, odsącz na sitku. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Połącz go z porzeczkami i kawałkami jabłka.
Naleśniki smaż na oleju. Każdy naleśnik posmaruj twarogiem lub plasterkami sera pleśniowego i zwiń w roladę. 4 łyżki cukru rozpuść w garnku, wlej resztę mleka i zagotuj. Naleśniki pokrój, polej sosem, udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień