Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki z serkiem i porzeczkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12892
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1464
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14172
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5876
Składniki
Jajka ubij trzepaczką z łyżeczką cukru. Dodaj przesianą mąkę i 150 ml mleka, wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Jabłko umyj, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne, pokrój na plastry. Porzeczki umyj, odsącz na sitku. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Połącz go z porzeczkami i kawałkami jabłka.
Naleśniki smaż na oleju. Każdy naleśnik posmaruj twarogiem lub plasterkami sera pleśniowego i zwiń w roladę. 4 łyżki cukru rozpuść w garnku, wlej resztę mleka i zagotuj. Naleśniki pokrój, polej sosem, udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień