Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki chili z miodem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8753
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2617
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118857
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8753
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2617
Składniki
40 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 3 słoiki
Marcin Pędzikowski z Kutna
Ogórki kroję wzdłuż na 4 części, oprószam solą, mieszam i odstawiam na 3 godz. w chłodne miejsce.
Przygotowuję zalewę: gotuję wodę z octem, cukrem, miodem, chili. Zalewę studzę.
Z ogórków odlewam nadmiar płynu, układam je ciasno w słoikach. Do każdego dodaję czosnek, gorczycę, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i zalewam zalewą. Pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie