Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki chili z miodem"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
40 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 3 słoiki
Marcin Pędzikowski z Kutna
Ogórki kroję wzdłuż na 4 części, oprószam solą, mieszam i odstawiam na 3 godz. w chłodne miejsce.
Przygotowuję zalewę: gotuję wodę z octem, cukrem, miodem, chili. Zalewę studzę.
Z ogórków odlewam nadmiar płynu, układam je ciasno w słoikach. Do każdego dodaję czosnek, gorczycę, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i zalewam zalewą. Pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie