Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórki chili z miodem"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 726
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 726
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
40 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,60 zł • Przepis na 3 słoiki
Marcin Pędzikowski z Kutna
Ogórki kroję wzdłuż na 4 części, oprószam solą, mieszam i odstawiam na 3 godz. w chłodne miejsce.
Przygotowuję zalewę: gotuję wodę z octem, cukrem, miodem, chili. Zalewę studzę.
Z ogórków odlewam nadmiar płynu, układam je ciasno w słoikach. Do każdego dodaję czosnek, gorczycę, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i zalewam zalewą. Pasteryzuję 10 min.Źródło: Kobieta i życie