Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tańsza wersja hiszpańskiego omletaz pikantną kiełbasą chorizo
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1436
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5786
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1436
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13812
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5786
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwe dodać masło wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki,zrumienić -przełożyć do naczynia żaroodpornego.Jajka rozmącić z solą,pieprzem i przyprawami(można dodać kumin,kminek).Wędline (salami,szynkę)pokroić w paski,rozłożyć je na ziemniakach,zalać masą jajeczną.Postawić na małym ogniu aż jajka zetną się od spodu.Rozgrzać piekarnik do 150stC-zapiekankę posypać żółtym serem-wstawić do piekarnika na 15 minut.
Można oddzielić jajka i do rozmąconych żółtek dodać ubite na sztywno białka,wtedy masa urośnie jak w "grzybku",można też dodać smietany (30%) to jajka będą bardziej kremowe.
Na ziemniaki można też ułożyć podduszoną cebulę.