Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tańsza wersja hiszpańskiego omletaz pikantną kiełbasą chorizo
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7902
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1173
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13668
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwe dodać masło wrzucić pokrojone w plasterki ziemniaki,zrumienić -przełożyć do naczynia żaroodpornego.Jajka rozmącić z solą,pieprzem i przyprawami(można dodać kumin,kminek).Wędline (salami,szynkę)pokroić w paski,rozłożyć je na ziemniakach,zalać masą jajeczną.Postawić na małym ogniu aż jajka zetną się od spodu.Rozgrzać piekarnik do 150stC-zapiekankę posypać żółtym serem-wstawić do piekarnika na 15 minut.
Można oddzielić jajka i do rozmąconych żółtek dodać ubite na sztywno białka,wtedy masa urośnie jak w "grzybku",można też dodać smietany (30%) to jajka będą bardziej kremowe.
Na ziemniaki można też ułożyć podduszoną cebulę.