Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z farszem warzywnym"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4806
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13051
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5763
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7343
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie około 10 minut, odcedź. Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu, dodaj mąkę, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając. Podgrzewaj do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, nie gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Jajka roztrzep i wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 omlety. Na omletach ułóż fasolkę, polej sosem beszamelowym, pomidorowym i zwiń w rulony. W wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania ułóż omlety i zapiekaj 15 minut. Przed podaniem posyp parmezanem i natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14