Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z farszem warzywnym"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie około 10 minut, odcedź. Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu, dodaj mąkę, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając. Podgrzewaj do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, nie gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Jajka roztrzep i wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 omlety. Na omletach ułóż fasolkę, polej sosem beszamelowym, pomidorowym i zwiń w rulony. W wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania ułóż omlety i zapiekaj 15 minut. Przed podaniem posyp parmezanem i natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14