Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z farszem warzywnym"
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 69
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 76
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 25
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Prosty i szybki pomysł na obiad.
Odsłon: 69
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 76
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 25
Podobną zupę jadłam w knajpce na firmowej wigilii.Smakowała rewelacyjnie. Pie...
Odsłon: 12
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie około 10 minut, odcedź. Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu, dodaj mąkę, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając. Podgrzewaj do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, nie gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Jajka roztrzep i wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 omlety. Na omletach ułóż fasolkę, polej sosem beszamelowym, pomidorowym i zwiń w rulony. W wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania ułóż omlety i zapiekaj 15 minut. Przed podaniem posyp parmezanem i natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14