Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z farszem warzywnym"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 242
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 242
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Fasolkę umyj, oczyść, odkrój końcówki. Gotuj w posolonej wodzie około 10 minut, odcedź. Przygotuj sos. Masło rozpuść w rondlu, dodaj mąkę, wymieszaj. Następnie stopniowo dodawaj mleko, ciągle mieszając. Podgrzewaj do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, nie gotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Jajka roztrzep i wymieszaj z mlekiem, solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni usmaż 4 omlety. Na omletach ułóż fasolkę, polej sosem beszamelowym, pomidorowym i zwiń w rulony. W wysmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania ułóż omlety i zapiekaj 15 minut. Przed podaniem posyp parmezanem i natką pietruszki.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14