Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2011
Gotowane na parze, lekko opiekane, z sosem jogurtowym z ogorkiem i avocado
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8603
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8603
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3040
Polecam.
Odsłon: 1828
Polecam.
Odsłon: 528
Składniki
Ziemniaki bardzo dokladnie umyc, ugotowac w calosci wraz ze skorka na parze. Ugotowane ziemniaki przekroic na polowe. Ulozyc na blasze, posmarowac wierzch oliwa, posypac sola i papryka ostra. Opiekac w temp. 250 st.C przez ok. 5-8 minut.
Avocado pokroic w drobna kostke, ogorka zetrzec na grubej tarce, czosnek przecisnac przez praske, dodac jogurt i smietane, odrobine soli, wszystko wymieszac.
Ziemniaki podawac polane sosem i posypane rzezucha i zielona salata jako danie glowne lub dodatek do grilowanego miesa.