Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2011
Gotowane na parze, lekko opiekane, z sosem jogurtowym z ogorkiem i avocado
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28773
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 283
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28773
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 283
Składniki
Ziemniaki bardzo dokladnie umyc, ugotowac w calosci wraz ze skorka na parze. Ugotowane ziemniaki przekroic na polowe. Ulozyc na blasze, posmarowac wierzch oliwa, posypac sola i papryka ostra. Opiekac w temp. 250 st.C przez ok. 5-8 minut.
Avocado pokroic w drobna kostke, ogorka zetrzec na grubej tarce, czosnek przecisnac przez praske, dodac jogurt i smietane, odrobine soli, wszystko wymieszac.
Ziemniaki podawac polane sosem i posypane rzezucha i zielona salata jako danie glowne lub dodatek do grilowanego miesa.