Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2011
Gotowane na parze, lekko opiekane, z sosem jogurtowym z ogorkiem i avocado
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231933
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
Ziemniaki bardzo dokladnie umyc, ugotowac w calosci wraz ze skorka na parze. Ugotowane ziemniaki przekroic na polowe. Ulozyc na blasze, posmarowac wierzch oliwa, posypac sola i papryka ostra. Opiekac w temp. 250 st.C przez ok. 5-8 minut.
Avocado pokroic w drobna kostke, ogorka zetrzec na grubej tarce, czosnek przecisnac przez praske, dodac jogurt i smietane, odrobine soli, wszystko wymieszac.
Ziemniaki podawac polane sosem i posypane rzezucha i zielona salata jako danie glowne lub dodatek do grilowanego miesa.