Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-03-2011
Gotowane na parze, lekko opiekane, z sosem jogurtowym z ogorkiem i avocado
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 46
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 126
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4190
Składniki
Ziemniaki bardzo dokladnie umyc, ugotowac w calosci wraz ze skorka na parze. Ugotowane ziemniaki przekroic na polowe. Ulozyc na blasze, posmarowac wierzch oliwa, posypac sola i papryka ostra. Opiekac w temp. 250 st.C przez ok. 5-8 minut.
Avocado pokroic w drobna kostke, ogorka zetrzec na grubej tarce, czosnek przecisnac przez praske, dodac jogurt i smietane, odrobine soli, wszystko wymieszac.
Ziemniaki podawac polane sosem i posypane rzezucha i zielona salata jako danie glowne lub dodatek do grilowanego miesa.