Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 420 kcal
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę oraz filety kurczaka pokrój na paski. Pomidory obierz i pokrój w ósemki. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę oraz mięso. Gdy mięso nabierze delikatnie złotego koloru, wrzuć paprykę. Kiedy ta zmięknie, dodaj pomidory, a następnie opłukany ryż. Dopraw szafranem i solą, wlej bulion. Po około 10 minutach dodaj opłukane i oczyszczone owoce morza, duś przez 20 minut. Przed podaniem podaniem posyp natką.