Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11749
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3210
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11749
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1281
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12379
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3210
Składniki
Pałki oczyść, umyj, osusz. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż w głębokiej patelni. Cebulę, czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij je na tym samym tłuszczu na którym smażyły się pałeczki.
Pomidory pokrój. Paprykę pokrój. Do cebuli z czosnkiem dodaj pomidory i paprykę. Podsmaż. Wlej bulion i zagotuj.
Dodaj obsmażone pałeczki kurczaka. Duś 40-50 minut.
Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i octem balsamicznym. Zagotuj. Zestaw z ognia i posyp oregano.
Tak przygotowane pałeczki podawaj z ryżem lub pieczywem.