Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 249
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7717
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 249
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 560
Składniki
mleko pozgrzac z cukrem, rozpuscic w nim drozdze odstawic do wyrosniecia.
make wsypac do miski, dodac 2 zoltka, olej, sol wlac zaczyn, wyrobic ciasto, odstawic na 30 min zeby wyroslo.
wyrosniete ciasto rozwalkowac, wykrawac trojkaty lub kwadraty (ja dla meza zrobilam serduszko ;)) smarowac ketchupem wymieszanym z oregano, na to klasc wedline,ser i szczypiorek. dokladnie skleic boki.
w szklance roztrzepac jedno jajko. smarowac trojkaty jajkiem aby po upieczeniu mialy ladny brazowy kolor.
piec do zrumienienia, gorace pozmarowac pedzelkiem moczonym w zimnej wodzie- beda ladnie blyszczec.
nadzienie mozna oczywiscie zmieniac wg upodoban, to tylko jedna z mozliwosci. smacznego :))