Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem

Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 19008

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem"

Składniki

  • 2 większe piersi z kurczaka
  • 15 dag sera żółtego w kawałku
  • 10 dag zielonego groszku
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz mielony do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Panierowane kieszonki drobiowe nadziewane zielonym groszkiem

Przygotowanie

  1. Porcja zawiera ok. 410 kcal, kosztuje ok. 3 zł. : ok. 40 min

  2. Groszek wrzucam na posolony wrzątek, gotuję 10 min, odcedzam. Piersi oczyszczam, płuczę, suszę na papierowym ręczniku. Obie nacinam tak, by powstały w nich kieszonki (uważam przy tym, by nie przeciąć mięsa do końca).

  3. Ser żółty trę na tarce o dużych oczkach. Serem i zielonym groszkiem napełniam kieszonki. Miejsce rozcięcia spinam wykałaczkami.

  4. Mięso oprószam solą i pieprzem. Panieruję w rozmąconym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewam olej. Smażę na nim kieszonki na rumiano z obu stron. Usuwam wykałaczki, mięso kroję w plastry.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń